петак, 06. август 2010.

Najbolja ishrana za vreme detoksikacije


Vaše telo je u procesu detoksikacije. Oslobađate se toksina i sporosti koja vas je opterećivala. Šta sada? Šta možete da jedete i šta je sada najbolje za vaše telo?


Znači rešili ste da se otarasite otrova i da prođete kroz proces detoksikacije. Eliminišući brzu hranu, crveno meso, svinjetinu, šećerne napitke - ali sačekajte. Šta onda možete da jedete? Ima još mnogo toga, i kada izbacite štetnu i nekvalitetnu hranu iz svog sistema i počnete pravilno da se hranite u toku detoksikacije, velika je šansa da nećete poželeti da se vratite starim navikama. Videćete da kada počnete sa detoksikacijom, postoji dosta tipova hrane koji su zdravi i ukusni u isto vreme. Ova hrana će vam pomoćiu detoksikaciji svog organizma.

Za početak, treba da obezbedite svom telu dovoljno tečnosti. Pijte što više vode i sokova. Probajte da se disciplinujete i ostavite pića koja imaju šećer i kofein koliko god možete. Na tržištu ima dosta sokova koji su od sveže ceđenog voća, a sok od povrća možete da pravite kod kuće, u sokovniku. Biljni čajevi su isto odlično oružje u borbi protiv toksina. 

Da bi ste postigli najbolji mogući rezultat u toku detoksikacije, trebaće vam ishrana bogata svežim voćem i povrćem. Evo nekih sugestija za dobru detox hranu: brokula, crveno i zeleno povrće, karfiol, cvekla, crni i beli luk. 

Porodica mahunarki je isto tako bitna detox hrana kao dobar izvor proteina i vlakana. U detoksikaciji možete koristiti pasulj koji je jedan po široko poznatih predtsvnika mahunarki. Bilo koju vrstu pasulja da koristite, ne možete pogrešiti. 

Umesto belog pirinča i testenine, probajte njihove smeđe varijante. I fokusirajte se na lakše, manje obroke. Supe od povrća i salate su lagane, ali mogu da utole vašu glad. 

tekst preveden sa sajta: associatedcontent.com

Kod ljudi obolelih od bolesti zavisnosti, takođe je bitna i bezbolna detoksikacija

Нема коментара:

Постави коментар